Red Chestnut
Aesculus carnea
Castan Rosu

Teama si preocupare pentru binele si siguranta celorlalti. Adeseori ei se tem exagerat pentru cei pe care ii iubesc, pentru ca in imaginatia lor, anticipeaza nenorocirile ce se pot intampla celor din jur. Spre exemplu, daca cineva drag s-a accidentat sau este bolnav se ingrijoreaza peste masura si amplifica posibilele consecinte.


Dr Bach : pentru aceia carora le este dificil sa nu se ingrijoreze pentru alte persoane

  citeste mai departe
 
Rock Rose
Helianthemum nummularium
Iarba osului

Frica extrema, atac de panica, teroare. In cazul in care am fost martorii sau victimele unui accident, catastrofa naturala. Pentru persoane care de felul lor se sperie exagerat de tare, din cele mai diverse motive, spunand de exemplu: am incremenit de frica” sau “mi s-a blocat mintea de spaima


Dr Bach : cand pacientul este inspaimantat sau panicat sau daca starea este suficient de grava pentru a le provoca o frica mare celor din jur.

  citeste mai departe
 
Mimulus
Mimulus guttatus
Floarea maimuta

Frici sau temeri de zi cu zi, avand o cauza cunoscuta. Teama de a merge la dentist, de a merge cu liftul, de caini, de insecte, de examene, de durere, etc.  Cei care sufera de aceste temeri de obicei nu le impartasesc celorlalti, ci dimpotriva incearca sa le ascunda si sa braveze.Timiditate, inrosirea fetei cand persoana se afla in centrul atentiei.. Teama de a vorbi in public.


Dr Bach : frica de lucruri omenesti, boala, durere, accidente, saracie, intuneric, singuratate, ghinion, aceste persoane isi poarta spaimele discret si in tacere si nu vorbesc despre ele cu usurinta

  citeste mai departe
 
Aspen
Populus tremula
Plop tremurator

Temeri, frici, anxietate avand origine necunoscuta si care nu pot fi explicate ca avand o cauza rationala. Cateva semne: transpiratii bruste, tremuraturi, cosmare, insomnii, senzatia de tremuraturi in stomac sau in interiorul corpului, neliniste accentuata care poate progresa pana la atac de panica. Multi copii, dar si persoane adulte sensibile sau receptive pot suferi de teama de tip Aspen. Aceasta stare include si presentimentul ca ceva rau s-ar putea intampla, precum si teama de ceva negativ care se afla in preajma.

 


Dr Bach :Temeri vagi, necunoscute, pentru care nu poate fi data nicio explicatie, niciun motiv

  citeste mai departe
 
Cherry Plum
Prunus Cerasifera
Corcodus

Teama de a ceda nervos sau de a-si pierde controlul. Ganduri irationale. Inspaimantat de ceea ce ar putea spune sau face. In stari extreme: isterie, violenta, ganduri si pericol de sinucidere. Din cauza tensiunii in care traiesc, se tem ca vor innebuni, vor ceda nervos sau vor ajunge la psihiatrie.


Dr Bach : Teama ca mintea este prea incordata, ca ratiunea cedeaza

  citeste mai departe
 
Mai multe informatii sunt prezentate la cursurile sustinute de Claudia Cabat, click aici
Citeste mai mult despre remedii florale Bach - aici