Bach Centre - impresii

Bach Centre - impresii

Dr Bach si-a dedicat viata descoperirii unui sistem de vindecare care sa includa o metoda blanda si naturala de tratament. A fost un doctor eminent, cu o deosebita experienta si educatie medicala. Dr Bach privea vindecare celorlalti nu ca pe o profesie, ci ca pe o arta, ca pe un dar divin.

 

Casa Dr Bach, pe care o puteti vedea mai sus, se afla in Sotwell, comitatul Oxfordshire. Bach Centre este un loc absolut minunat, cu o gradina plina de flori unde am avut bucuria si sansa sa invat cum sa folosesc remediile florale Bach.

In primavara anului 2002, am absolvit cursul de nivelul 3 pentru a deveni practician.  Eram primul roman care ajungea aici pentru a invata sa foloseasca sistemul de terapie al Dr Bach. Cursul a fost sustinut de Lynn Mcwinnie, un trainer exceptional. Judy Howard ne-a aratat gradina si ne-a vorbit despre flori, iar Stefan Ball ne-a vizitat in timpul cursului si ne-a dat cateva indrumari.  Atat Judy Howard cat si Stefan Ball au scris mai multe carti de referinta in domeniul remediilor florale Bach, iar intalnirea cu ei a fost un privilegiu.

 

Bach Centre este locul in care a trait Dr Bach in ultimii doi ani de viata, pana in 1936 si de unde in prezent se raspandeste terapia florala in lume.  Bach Centre este locul potrivit daca doresti sa fii cat mai aproape de stilul de viata al Dr Bach. In interiorul casei, se poate vedea mobilierul din lemn, facut chiar de Dr Bach, biroul la care lucra, fotoliul din care ii asculta pe pacienti.

Sunt si sticlute cu esente florale (inca active) preparate de mai bine de 70 de ani chiar de Dr Bach si multe alte lucruri care au facut parte  pentru o vreme  din viata sa. Gradina de la Bach Centre, plina de flori dintre cele mai variate, este o adevarata incantare.

 

Dr Bach spunea: "un strop de iubire pentru gradina este de departe mult mai bine decat o multime de ingrasamant". Chiar la intrare se afla casa memoriala a Dr Bach numita Mount Vernon, iar in spate s-a construit un centru de training si pregatire, unde se tin cursuri si seminare pentru participanti veniti din intreaga lume. La parter se poate vizita spatiul in care a trait Dr Bach si de asemenea exista si un mic spatiu de unde iti poti cumpara carti, imagini cu flori, remedii florale, CD-uri, carti postale, postere. La etaj lucreaza echipa de la Bach Centre, desfasurand diferite activitati pentru a face cunoscuta munca Dr Bach si a mentine neschimbate principiile terapiei florale, filozofia si metoda de tratament. Se primesc scrisori, mesaje, intrebari, se corecteaza lucrari pentru cei care devin practicieni. Tot aici se redacteaza Newsletter-ul care se distribuie trimestrial catre toti practicienii, cuprinzand ultimele noutati, evenimente, cazuri si istorioare. La centrul de Training se organizeaza periodic cursuri de nivelul 1, 2 si 3 si seminare pe diverse teme de interes. Bach Centre este si sediul fundatiei The Dr Edward Bach Foundation infiintata in 1991, care se ocupa de Registrul International al Practicienilor, mentinerea standardelor, training si educatie.

 

Dupa terminarea cursului de nivelul 3, am ramas inca o zi in vizita la Bach Centre. Am stat pe scaunul pe care obisnuia sa stea Dr Bach si mi-am imaginat cum primea pacientii, cum citea, am rasfoit cateva dintre cartile din bibiloteca sa. In gradina am stat si am privit in liniste plantele, cerul, am ascultat pentru un timp cantecul pasarilor traind o stare de pace si adanca seninatate. A fost un moment unic, ce avea sa devina un punct de inflexiune in viata mea. Impresiile puternice m-au determinat sa-mi schimb cariera si sa devin un pionier al terapiei florale in Romania. De atunci si pana in prezent, de mai bine de 10 ani, activitatea mea principala a fost de a promova acest sistem de terapie in cele mai variate forme: participand la targuri si prezentari, tratand oamenii, infiintand un site inca din anul 2004, scriind o carte, organizand cursuri si seminare si deschizand drumul pentru majoritatea practicienilor romani care sunt acum inregistrati la Bach Centre si au absolvit cursuri de nivelul 1 si 2 cu mine, in cadrul Programului International - Bach International Education Programme (BIEP). Pasiunea si dedicatia mea pentru acest sistem de terapie nu a ramas fara ecou si ma bucur sa constat ca in prezent suntem deja o comunitate de aproape 30 de practicieni in Romania.