Curs Nivel 2 Inscriere curs Curs Nivel 1  

CURS NIVEL 3 - FORMARE DE PRACTICIENI BACH - BFRP

PROGRAM 2021 PENTRU NIVEL 3

 
CURS NIVEL 3 - FORMARE DE PRACTICIENI BACH - BFRP

 

4 - 7 septembrie 2021, Bucuresti

 

Urmatoarele date pentru cursul de nivel 3 vor fi afisate pe site!

 

 

 

 

Completati formularul cu click pe butonul 'Inscriere curs'  de mai sus, sau trimiteti email la  pentru a va exprima intentia de a participa la urmatorul curs de nivel 3 si a primi prezentarea cu informatii suplimentare.

 

 

Tematica: FORMARE DE PRACTICIENI BFRP

BACH FOUNDATION REGISTERED PRACTITIONER

 

Nivelul 3 are o structura complexa, se intinde pe parcursul a 6 luni de pregatire, adresandu-se in exclusivitate celor care doresc sa lucreze in mod profesional cu remediile florale Bach. Fiecare parte trebuie incheiata cu succes inainte de a trece la pasul urmator. Procesul de evaluare va fi condus de catre Bach Centre, prin intermediul unui specialist desemnat de catre Centru (Marker acreditat):

 • prima parte - un curs de 4 zile (ultima zi este zi scurta) cu testare finala in scris, in limba romana. La testul de evaluare este necesar sa obtineti un punctaj minim de 75 de puncte din 100, pentru a trece la a doua etapa de verificare a cunostintelor. Lucrarea scrisa din ziua a patra dureaza 2 ore si jumatate si verifica cunostintele acumulate la Nivelul 1 si Nivelul 2. Testul nu include informatii predate la Nivelul 3, acestea se vor verifica ulterior in partea a doua si a treia, pe care le veti parcurge in scris prin corespondenta;
 • a doua parte - consta in studiu individual si formularea unor raspunsuri scrise pe baza unor scrisori si a unor intrebari teoretice. Partea a doua se desfasoara prin corespondenta cu markerul (la distanta);
 • a treia parte – are 2 cerinte: scrierea unui eseu de 2000 de cuvinte si prezentarea detaliata in scris a 3 cazuri cu minim doua sedinte terapeutice. Veti primi indicatii la modalitatea de redactare a cazurilor. Partea a treia se desfasoara prin corespondenta cu markerul (la distanta);

Partile a doua si a treia vor fi completate ca teme pentru acasa, trimise prin email si vor fi corectate individual de catre Markerul desemnat de Bach Centre. La fiecare etapa a evaluarii este necesar sa demonstrati o cunoastere temeinica a indicatiilor remediilor si o abordare profesionala. Veti primi o evaluare personaliza a lucrarii dupa fiecare etapa. Daca aveti nevoie de ajutor sau indrumare pe parcursul perioadei de studiu pentru acasa, veti pastra legatura direct cu markerul.

 

 

Tematica Curs formare de Practicieni:

 • Recapitularea cunostintelor despre remediile Bach. Exercitii pentru selectarea corecta a remediilor;
 • Rolul practicianului. Avantajele si importanta unei abordari profesionale;
 • Comunicare verbala si non-verbala; 
 • Tehnici de ascultare activa: arta de a asculta
 • 11 Bariere in ascultarea eficienta: pseudo-ascultarea, preluarea scenei, etc;
 • Calitati necesare unui Bach Practitioner: empatie sinceritate, acceptare;
 • Exercitii de dezvoltare ca observator, ascultator, intervievator;
 • Informatii despre a rezuma, a crea afinitati, a reflecta, a parafraza, etc;
 • Elemente de tehnica interviului. Cum si ce intrebari folosim?
 • Dinamica puterii in timpul consultatiei. Indrumari cu privire la desfasurarea consultatiei;
 • Ce inseamna notiunea de limita personala?
 • Puncte sensibile pentru terapeut;
 • Cum recomandam remedii clientilor dificili;
 • Dezvoltarea unei practici profesionale ca terapeut Bach;
 • Cum sa ne organizam si structuram consultatiile? Exemple si detalii practice;
 • Pregatirea pentru practica: amenajarea spatiului de terapie. Marketing si promovare;
 • Protocolul specific sedintei de terapie florala Bach;
 • Cod de practica, Registrul Practicienilor;
 • Evaluarea personalizata a lucrarilor dupa fiecare etapa prin corespondenta cu markerul.

 


Conditii de inscriere: Pentru a participa la nivelul 3 este necesar sa fi parcurs nivelul 1 si 2 de pregatire cu un trainer acreditat in cadrul programului Bach Centre Education Programme! Pentru inscriere si detalii suplimentare trimiteti un e-mail la .

 

 

Trainer: Claudia Cabat, experienta de training in domeniul terapiei florale din anul 2007. A lucrat cu mai mult de 10 grupe de cursanti de nivelul 3 in diferite orase din tara: Bucuresti, Cluj, Iasi. In Galeria foto poti gasi imagini de la cursurile din anii 2007 pana in prezent. Spre exemplu http://www.remediiflorale.ro/galerie-foto/2019  sau http://www.remediiflorale.ro/galerie-foto/2018

 

Primul specialist roman in terapia florala Bach pregatit de Bach Centre din Marea Britanie si autoarea cartii “Remedii florale. O medicina a sufletului”. Din ianuarie 2003 specialist in terapia Bach - BFRP (Bach Foundation Registered Practitioner) inregistrat la Dr Edward Bach Foundation. Psiholog, formator CNFPA.

 

Incepand cu februarie 2007 Bach Trainer acreditat pentru Nivelul 1, din iulie 2009 Bach Trainer Nivel 2, din octombrie 2012 Bach Trainer Nivel 3, iar din 2013 Marker acreditat de Bach Centre pentru Nivelul 3 si formator de practicieni in terapia florala Bach.

 

 

Marker: Claudia Cabat. Marker acreditat de Bach Centre pentru Nivelul 3 si formator de practicieni in terapia florala Bach din 2013. Markerul  va corecta testul final, va evalua cele 2 lucrari scrise (scrisori – partea 2 si eseu partea 3) precum si cazurile finale. Corespondenta cu markerul este o parte importanta a programului de studiu pentru acasa (partea 2 si 3).

 

 

Certificare: cursul face parte din Bach Centre Education Programme si este structurat in 3 etape. Dupa incheierea acestor etape la standardele cerute veti primi un “Certificate of Qualification”. Veti putea sa va inscrieti in registrul international de la Bach Centre ca ‘Bach Foundation Registered Practitioner’ si sa folositi titulatura BFRP dupa numele dvs.

 

Important!  Cursul de nivelul 3 trebuie finalizat in maxim 18 luni, de la data inceperii cursului.

 

Pentru a se putea lucra optim, trainerul Claudia Cabat isi rezerva dreptul de a selectiona cursantii astfel incat sa poata forma grupe de lucru.

Inscrierea se va face in limita locurilor disponibile si este finalizata numai dupa acceptarea si confirmarea platii clientului, precum si confirmarea in scris a rezervarii locului la curs.