Terapie florala pentru stari trecatoare

Pentru situatii de zi cu zi, cea mai directa metoda de a folosi remediile este de a face o selectie in functie de ceea ce simtim in acel moment si sa tratam acea stare trecatoare. De exemplu, sa presupunem ca trebuie sa mergem la servici dimineata, mai devreme ca de obicei pentru ca avem mult de lucru si trebuie sa terminam o statistica trimestriala pe care o avem de facut. Cu toate acestea, atunci cand ajungem nu ne apucam de lucru imediat, ci ne facem o cafea, mai dam cateva telefoane, care nu sunt urgente si tot amanam sa finalizam lucrarea pentru care am venit de fapt mai devreme. Aceasta stare mentala se trateaza in terapia florala Bach cu Hornbeam (Carpinus Betulus). Adaugam cateva picaturi din remediul floral, in apa plata sau ceai si bem repetat din paharul respectiv, pana cand sentimentul ca nu putem sa ne apucam de treaba dispare. Aceasta situatie este o descriere a felului in care remediile ne pot ajuta atunci cand ne confruntam cu stari sufletesti trecatoare, care ne deranjeaza. Toate cele 38 de remedii florale Bach pot fi folosite pentru a trata stari trecatoare. Un alt exemplu: "tocmai ce am picat un examen, la care si profesorul nu pot spune ca a fost prea amabil, ci dimpotriva. Daca as putea sa nu mai dau niciodata acest examen ce bine ar fi! Stiu ca trebuie sa ma prezint in toamna din nou, dar numai gandul ca se va purta iar prea aspru examinatorul ma face sa ma gandesc sa renunt." Exista multe situatii neplacute similare, care pot fi un prilej de descurajare si indoiala. Pentru astfel de stari trecatoare, in terapia Bach luam cateva picaturi de Gentian (Gentiana Amarella), pentru a ne restabili forta morala si increderea ca vom reusi.

Selectionarea remediilor pentru a ne trata aceste stari trecatoare, presupune in primul rand o constientizare a starii cu care ne confruntam, iar in al doilea rand alegerea corecta a remediului. Se intampla insa ca uneori sa nu putem fi tocmai obiectivi cu ceea ce simtim, dar exersand vom reusi sa ne cunoastem mai bine. Sunt remedii pentru stari trecatoare cum ar fi Heather (Calluna Vulgaris), Chicory (Cichorium Intybus) la care iti trebuie multa sinceritate fata de tine insuti ca sa le poti selectiona corect. Uneori si o negare puternica a unei stari poate fi un indiciu valoros.

Ce trebuie retinut este ca pentru stari trecatoare remediul (sau o combinatie de remedii) se administreaza repetat (din jumatate in jumatate de ora, din sfert in sfert de ora sau si mai des, in functie de situatie), pana la disparitia starii respective.

Dr Bach a descoperit o modalitate de vindecare aflata la indemana tuturor, usor de folosit si care ne ajuta sa ne echilibram sufleteste in cele mai variate situatii. Referindu-se la sistemul sau de terapie, Dr Bach spunea: "Vreau sa il fac atat de simplu ca aceasta: mi-e foame, ma duc in gradina sa iau salata pentru masa. Sunt bolnav si imi este teama, am sa iau o doza de Mimulus (Cretisoara)".