Remedii florale Bach pentru pace si armonie sufleteasca in perioada graviditatii

Foarte multe femei insarcinate nu cunosc la adevarata masura, importanta pe care o are o stare sufleteasca echilibrata, lipsita de resentimente, incrancenari, ingrijorari si depresii in perioada graviditatii si bineinteles consecintele acestei stari asupra dezvoltarii fizice, emotionale si psihice a viitorului copil. Asupra acestui punct de vedere au cazut de acord preoti, psihologi si medici. Parintele Arsenie Boca spunea: "Toate starile trupesti si sufletesti ale celor doi parinti, iar mai cu deosebire ale mamei in vremea celor noua luni, se intiparesc in copil, ca tendinte sau predispozitii, pe care copilul le va avea toata viata. Suparari, amaraciuni, dureri, predispun copilul la tristete, melancolie, nesanatate. Deci toate acestea trebuie ocolite."

Modificari hormonale
Sistemul endocrin al mamei incepe sa-si modifice secretiile pentru a sustine optim dezvoltarea fatului. Adiacent modificarilor hormonale are loc si un raspuns emotional, iar viitoarea mama poate avea nevoie de o sustinere sufleteasca mai atenta decat de obicei. Vestea ca un copil se dezvolta si se va naste din trupul unei femei poate aduce la suprafata emotii variate.
Walnut - remediul floral preparat din flori de nuc (Juglans regia) este poate cel mai indicat in primele luni de sarcina, cand au loc importante modificari hormonale care sunt asociate cu o stare emotionala mai vulnerabila.
Mustard - exista situatii cand viitoarea mamica se simte deprimata, fara a avea un motiv anume. Ar trebui sa fie fericita, dar nu reuseste, situatie in care remediul potrivit este preparat din flori de mustar salbatic.
Clematis - o alta stare posibila, este cea de visare. Spre exemplu de abia a aflat vestea ca este insarcinata si viitoarea mamica isi imagineaza cum va arata copilul, cum il va ingriji sau cum vor merge impreuna de manuta prin parc. Remediul care te ajuta sa revii pe pamant si sa te concentrezi la ceea ce ai de facut. Tot acest remediul este util si pentru ameteala si tendinta de a lesina.

Teama
O sarcina dificila poate amplifica starea de anxietatea legata de sarcina si nastere. Exista mai multe remedii florale care se pot prescrie pentru teama, neliniste, ingrijorare, tensiune nervoasa, intr-un cuvant: anxietate.
Mimulus - pentru diverse temeri cum ar fi teama de nastere, de durere fizica, de a nu avea complicatii.
Rock Rose - pentru stari de panica, cand teama devine intensa.

Oboseala
Olive - daca oboseala se instaleaza usor, lucru care se intampla adeseori in ultimele luni de sarcina, remediul floral preparat din floarea de maslin este cu siguranta cel mai indicat pentru revigorare.

Aspect fizic
Crab Apple - atunci cand schimbarile corporale te lasa cu sentimentul ca nu arati bine, iar kilogramele in plus te deranjeaza. Remediul te ajuta sa accepti mai usor ca treci printr-o perioada de tranzitie, iar "abdomenul bombat" nu este o deformare corporala. Crab Apple te ajuta sa nu te simti rusinata, jenata de felul in care arati in perioada sarcinii.

Grija
Red Chestnut - pentru grija exagerata cu privire la sanatatea si normalitatea copilului
White Chestnut - te ajuta sa nu te mai gandesti continuu, obsedant la diferite lucruri, de exemplu cum vei proceda, cum te vei descurca in cele mai variate situatii.
RescueTM Remedy - o combinatie din cinci remedii cu efecte linistitoare.

Nerabdare
Impatiens - sarcina normala dureaza 9 luni; daca pe parcursul acestora simti ca nu mai ai rabdare, pana la sosirea termenului se recomanda Impatiens. De asemenea, daca ai ajuns sa numeri zilele ramase pana la momentul in care nasterea va avea loc sau daca te enerveaza ca in ultimele luni de sarcina miscarile tale nu mai sunt la fel de rapide, atunci Impatiens este ideal relaxare si alungarea nerabdarii.

Situatiile mentionate mai sus sunt doar cateva dintre tulburarile emotionale prin care poate trece o femeie insarcinata. Exista insa cazuri mai complexe, in care viitoarea mamica a fost expusa unor traume sufletesti anterioare si care cu ocazia sarcinii se pot reactiva din subconstient; pentru identificarea corecta a acestora este necesara o discutie cu un specialist. Remediile florale Bach constituie un sistem de terapie naturista. Plantele selectionate sunt complet lipsite de toxicitate, nu au contraindicatii si nu dau reactii adverse sau neplacute. Ele se pot administra fara probleme in timpul sarcinii pentru a asigura o stare de pace si armonie sufleteasca. In stari trecatoare, prin administrari repetate, efectul lor poate fi resimtit imediat, dar pentru probleme adanc inradacinate, este necesar un tratament mai indelungat.